У МЗС пояснили, чому ЗМІ ЄС почали називати бойовиків Донбасу повстанцями

Останнім часом європейська спільнота почала приділяти менше уваги конфлікту на Донбасі, через що ЗМІ Європи почали давати помилкову характеристику подіям на сході

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України, постійний представник при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Він відповів на запитання ведучого стосовно того, чому в європейській пресі знову почали з'являтися суперечливі визначення стосовно української влади та бойовиків. Зокрема, у одному з видань ці два поняття назвали "the Kyiv government" (київський уряд) та "rebels" (повстанці). 

"Я думаю, що злий жарт з нашими європейськими партнерами, у томи числі з медіа, зіграло відносне мниме охолодження ситуації на сході. Тобто за останні місяці, коли не відбувалося активних бойових дій, вони відійшли від цієї теми", - наголосив Кулеба.

За його словами, охололи до цієї теми не лише ЗМІ, але й люди з офіційних кіл. Зокрема, європейські чиновники і політики почали фокусуватися на інших нагальних для себе проблемах. 

"Залишається лише сподіватися, що наші партнери якомога швидше повернуться до реалій 2015 року, і зрозуміють, що те, що відбувається у Авдіївці, є подібним до того, що відбувалося у Дебальцевому", - підсумував Кулеба.