Україна стала лідером Європи в експорті волоського горіха

Україна посіла перше місце у експорті волоського горіха серед країн Європи і увійшла у топ-5 виробників цього продукту в світі

Про це заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

"Розвиток виробництва нішевої продукції, цікавої для малих та середніх виробників, такої як плоди горіхів, є одним з пріоритетів для Мінагрополітики сьогодні. Для розвитку промислового виробництва та експорту необхідно створювати кооперативи чи кластери. На сьогодні виробництво горіхів роздроблено за структурою. Це заважає як ефективному виходу на зовнішні ринки, так і впорядкованій роботі цієї галузі на внутрішньому ринку. Об’єднання виробників може вирішити багато з цих питань", - розповіла Трофімцева. 

 Зі свого боку, представники Української горіхової Асоціації розповіли про основні шляхи, які матимуть вплив на розвиток горіхового бізнесу в Україні та сам експорт.

Зокрема, це розвиток сучасних технологій переробки, провадження систем якісної заготівлі, збереження та реалізації продукції та інше.