Уряд відклав держрегулювання цін на ліки від важких хвороб до 1 квітня

Кабінет міністрів України вирішив відтермінувати початок дії постанови "Про державне регулювання цін на лікарські засоби" до 1 квітня 2017 року

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я.

"Напередодні запровадження референтних цін на ліки представники фармацевтичної індустрії висловили занепокоєння, що для належного виконання зазначеного регулювання їм потрібний триваліший перехідний період для реалізації залишку лікарських засобів, на які поширюється регулювання цін", - пояснили рішення в уряді.

Згідно з рішенням Кабміну, реферування цін увійде в дію одночасно з програмою відшкодування вартості лікарських засобів, передбаченою урядовою постановою від 9 листопада "Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів".

Система референтного ціноутворення дозволить знизити ціну на ліки, які використовуються при серцево-судинних захворюваннях, цукровому діабеті ІІ типу та бронхіальній астмі.

За словами очільника Кабінету Міністрів, запровадження такої системи є вкрай важливим, адже 65 % смертей в Україні трапляється саме через серцево-судинні захворювання.