З червня ЄС скасовує роумінг всередині Союзу

У Євросоюзі досягли остаточної домовленості про межі цін на мобільні послуги для скасування роумінгу з 15 червня 2017 року

Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

Представники Європейського парламенту, Ради і Комісії домовились про регулювання оптового ринку роумінгу (цін, які оператори встановлюють один для одного, коли їх абоненти використовують інші мережі під час роумінгу по ЄС).

Ціни між операторами були основним каменем спотикання для запуску політики домашнього роумінгу. Вона дозволить абоненту оператора однієї країни ЄС повноцінно користуватися своїм домашнім тарифом, сплачуючи звичну ціну за дзвінки, SMS та інтернет-трафік, відвідуючи інші країни Союзу.

З 15 червня європейці зможуть подорожувати всередині ЄС без плати за роумінг.  Водночас оператори зможуть далі конкурувати між собою, щоб надавати найбільш вигідні тарифи на своїх домашніх ринках.

Угоду ще повинні схвалити Європейських парламент і Рада. Але з огляду на його підтримку з боку регуляторів, політиків і операторів, голосування повинно стати простою формальністю.