Активісти закликають депутатів зібрати круглий стіл у річницю загибелі Небесної сотні

Громадськість закликає проукраїнські парламентські політичні сили 20 лютого провести Національний круглий стіл "Єдність заради Перемоги"

Про це повідомляють у громадській організації "Вільні люди".

Активісти написали відповідний відкритий лист до лідерів патріотичних фракцій парламенту. Автори наголошують, що задля неповторення історичних помилок, 20 лютого, у річницю розстрілів Небесної Сотні, проукраїнські політики повинні відсунути власні амбіції на другий план і зібратися за круглим столом для того, щоби досягти згоди та відновити свою єдність заради перемоги України.

У 16 пунктах окреслені національні пріоритети, навколо яких політики повинні досягти згоди. Перш за все, дотримуватись коаліційної угоди "Європейська Україна" 2014 року, яку підписали всі патріотичні фракції парламенту. Окрім того, йдеться про необхідність прийняття оборонних законів без затримки, реформування ЗСУ, Нацгвардії, спецслужб; деолігархазацію та демонополізацію; розслідування злочинів попередньої влади проти Майдану та Держави; відновлення територіальної цілісності України, деокупацію Криму та Донбасу; захист гуманітарного простору від інформаційного і культурного впливу Кремля та реформування головних сфер життя українців.

Лист підписали, зокрема, директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, Герой України, почесний президент "Києво-Могилянської академії" Іван Брюховецький, голова ОУН (б) Стефан Романів, екс-міністр освіти і науки України Сергій Квіт та інші.