Бойовика "Крутого" схопили, коли він їхав за українською пенсією

На КПВВ "Майорське" затримали бойовика з позивним "Крутий", який їхав на підконтрольну частину України перевірити, чи надходить йому пенсія

Про це повідомляють у Нацполіції.

Житель окупованої Макіївки, 1958 року народження, з початком окупації населених пунктів Донеччини вирішив працювати на терористів. У 2014 році, після сварки з дружиною, він піддався російській агітаційній кампанії та добровільно вступив до лав бойовиків.

Отримавши позивний "Крутий", чоловік разом з іншими добровольцями приїхав до Слов’янська. Ватажки терористів поділили їх на три групи. "Крутий" та інші охороняли продуктовий склад у місті. Базуючись в одній зі шкіл, чоловік протягом місяця з автоматом Калашникова, в камуфляжній формі без пізнавальних знаків, відповідально виконував прикази командирів.

За місяць безоплатної "праці" бойовик зрозумів, що грошової винагороди він не дочекається. Відтоді і вирішив покинути лави "ДНР". Здавши автомат, нікого не попередивши про свої наміри, він добровільно покинув лави незаконного збройного формування та повернувся до свого місця мешкання.

Нещодавно він вирішив перевірити, чи надійшла йому українська пенсія. Для цього йому було необхідно було виїхати на територію, підконтрольну Україні. Зловмисник не здогадувався, що правоохоронці документували його діяльність. На КПВВ він і був затриманий.

За фактом проводиться досудове розслідування. Відрите кримінальне провадження за ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.