Чиновник самовільно здавав в оренду залізничні колії Миколаївського порту

Генпрокуратура повідомила про підозру виконувачу обов’язків директора ДП "Миколаївський морський торговельний порт"

Про це повідомляють у Генпрокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що нинішній в. о. директора ДП "Миколаївський морський торгівельний порт", використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та представників приватних підприємств уклав з декількома приватними підприємствами договори про встановлення права сервітуту на користування залізничними коліями порту довжиною 8291,4 м.

Зазначимо, що оренда майна держпідприємства здійснюється в особі Фонду державного майна України та виключно за погодженням з Міністерством інфраструктури України. Посадовець мав погодити договори оренди з Уповноваженим органом управління.

Відтак ціна за користування залізничними коліями була занижена в інтересах вказаних товариств, що спричинило збитки держпідприємству на суму понад 4 млн грн.

Чиновнику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.