Ар'єв дорікнув міжнародній спільноті, що вона забула про Сущенка і Сенцова

Міжнародні організації приділяють недостатньо уваги питанням звільнення журналіста Романа Сущенка та режисера Олега Сенцова

Таку думку висловив голова комітету ПАРЄ з питань науки, освіти і медіа Володимир Ар'єв під час міжнародної конференції "Безпека журналістів як обов'язкова умова для вільних ЗМІ: свобода слова і громадський порядок", повідомляє "Укрінформ".

"На жаль, міжнародні структури практично не роблять заяв і практично не зважають на ситуацію на окупованих територіях та в Росії. Для мене це є абсолютно неприйнятним. Зокрема, це стосується ситуації з Олегом Сенцовим та Романом Сущенком. В принципі немає потужного меседжа від світової спільноти щодо їхнього звільнення", - наголосив Ар'єв.

Він зауважив, що свого часу, після арешту Сущенка і звинувачення його у так званій шпигунській діяльності, Україна не отримала належної реакції від міжнародних організацій.

"Я розумію, що є в деяких міжнародних організаціях побоювання і небажання заїдатися з Росією, але це не означає, що треба мовчати", - наголосив Ар'єв.

Відповідаючи на його звинувачення, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович зауважила, що слова Ар'єва не зовсім відповідають дійсності, тому що особисто вона телефонувала і вимагала звільнення Сущенка у російської сторони.

"Я постійно і зараз перебуваю в контакті з адвокатом Романа Сущенка Фейгіним, який інформує мене про ситуацію зі справою Сущенка", - сказала вона.

Стосовно Сенцова Міятович також зауважила, що зверталася неодноразово, і зокрема останнім часом з огляду на стан його здоров'я, з вимогою його звільнити.

"Я постійно працюю над цими питанням, але такі справи швидко не робляться. Ми робимо все, що від нас залежить", - наголосила представник ОБСЄ.