Лукашенко звинуватив Росію у порушенні угод щодо кордону між державами

Рішення Росії ввести прикордонну зону на кордоні з Білоруссю є нехтуванням міждержавних договорів, зокрема щодо кордонів

Про це заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він прокоментував ситуацію стосовно того, що 1 лютого Росія створила прикордонну зону з Білоруссю на кордонах Смоленської, Псковської і Брянської областей. 

"Існують міждержавні договори і угоди, і один якийсь міністр, нехай навіть сильний, фсбешники та інше, одним розчерком пера поставив хрест на всіх домовленостях, видавши свій наказ - 801, 802, 803. Я називаю навіть номери цих наказів", - наголосив Лукашенко.

За його словами, Білорусь жодного разу не порушувала міждержавні угоди з Росією, у той час як російська сторона "штовхає їх в хвіст і в гриву".

Він також додав, що наразі відносини між двома державами переживають кризу, а одна з причин цього - певні сили в керівництві РФ, чиї дії розходяться з позицією глави держави.

"Дійсно, там різні сили. На жаль, вони сьогодні різні і в керівництві країни. І, що дуже погано, що деякі речі розходяться з думкою і рішеннями самого президента. Останнім часом ситуація розвивається неважливо. Але ще раз підкреслюю: сили там різні. І він, президент, прямо мені каже:" Ти не звертай уваги. Те, що ти мені сказав, я навіть цього не знаю, у нас настільки цей спектр ... "Чи знає, не знає, що щось, напевно, знає, але не наважився сказати і т.д.", - підсумував Лукашенко.