Нардеп пояснив, чому виступає за дозвіл громадянам на короткостволи

У Раді зареєстрований законопроект, який передбачає зміни до статті 36 Кримінального кодексу, в якій говориться про самозахист

Про це у програмі "Відповіді" з Ольгою Лень на Еспресо.TV розповів народний депутат від фракції "Народний фронт" Ігор Лапін.

"У нас є конституційне право на захист кожної людини. І в даному випадку громадяни України мають право на мисливську зброю, на карабіни, на нарізну зброю. Чомусь тільки таким каменем зупинки стала короткоствольна зброя. Я вважаю, що це потрібно", - сказав Лапін.

За його словами, у Раді ним зареєстрований законопроект, який передбачає зміни до статті 36 Кримінального кодексу, в якій говориться про самозахист. Його головна ідея – це забрати зі статті можливість слідчих суб’єктивно оцінювати – була перевищена самооборона чи ні.

"Тобто встановлення чітких правил, коли ми зможемо в державі встановити норми використання зброї – не важливо, чи це короткоствол, чи не короткоствол. Тоді вже наступним етапом буде відстоювання інтересів громадян щодо володіння короткостволом", - пояснив нардеп.