Прокуратура розслідує як теракт поранення британського журналіста

Прокуратура Донецької області почала розслідування за фактом терористичного акту, в результаті якого був поранений британський журналіст

Про це повідомляє Прокуратура Донецької області.

"Внаслідок чергового обстрілу осколкові поранення також отримав іноземний журналіст - громадянин Великобританії 1983 року народження", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Також прокуратура розслідує трагедію, яка сталася ввечері 2 лютого. Тоді під час артобстрілу Авдіївки бойовиками терористичної організації "ДНР" снаряд потрапив у житловий 5-поверховий будинок, внаслідок чого загинула місцева мешканка 1980 року народження. Пошкоджено газову трубу та вибито шибки. 

"Також під час розвантажування гуманітарної допомоги біля загальноосвітньої школи №2 постраждали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Від осколкових поранень загинув водій ДСНС, один співробітник отримав поранення, третій – начальник Авдіївської ДСНС з отриманими осколковими пораненнями госпіталізований до військового шпиталю", - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Наразі вже зафіксовано 28 руйнувань житлових будівель. Кількість загиблих та постраждалих уточнюється. 

Відомості за даними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.3 ст.258 (терористичний акт) КК України.