Вчені визначили безпечну для здоров'я кількість робочих годин

Австралійські вчені визначили максимально допустиму для збереження здоров'я працівників кількість робочих годин на тиждень

Відповідне дослідження опубліковане в журналі Social Science & Medicine, коротко про нього повідомляє Австралійський національний університет.

Для ведення здорового способу життя фахівці рекомендували працювати не більше 39 годин на тиждень. Якщо цей час збільшується, то, як вважають експерти, це може призвести до порушень в психічному і фізичному стані працівника, оскільки людина не зможе приділяти належну увагу собі, зокрема, питанням харчування та гігієни.

До своїх висновків вчені дійшли, проаналізувавши тривалість робочого дня понад 8 тисяч австралійців і дані про поточний стан їхнього здоров'я.

Фахівці рекомендують скоротити час, що витрачається на трудову діяльність, приблизно двом третинам громадянам країни 24-65 років, які працюють у середньому понад 40 годин на тиждень. Особливо автори дослідження відзначають завантаженість жінок, більшість з яких виконують ще й домашню роботу.