Москаль заявив про загрозу підтоплення Ужгорода

Через велетенський льодовий затор на території Словаччини виникла загроза підтоплення Ужгорода й Сторожниці

Про це на офіційному сайті повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"Льодохід на річці Уж, залишки якого проходять через Закарпаття, застопорився на території сусідньої Словаччини. Станом на 15.00 неділі (5.02) утворився велетенський затор із льодових брил загальною довжиною 5 кілометрів", - повідомив очільник Закарпатщини.

За його даними, затор починається біля сіл Лікарівці, Пінковці та Загор Кошицького краю (територія Словаччини, - ред.) і закінчується біля села Сторожниця Ужгородського району.

"Якщо Словаччина не вживе термінових заходів щодо розблокування льодоходу, вода в Ужі стрімко підніметься й може затопити частину Сторожниці й Ужгорода", - заявив Москаль.

В Словаччину терміново виїхав начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Володимир Чіпак, котрий разом зі словацькими водниками огляне ситуацію на місці.

За необхідності Закарпаття в будь-який момент готове відправити в Словаччину свої піротехнічні бригади для підривних робіт і розблокування льодоходу. Паралельно здійснюється постійний моніторинг льодоходу в сусідніх Угорщині та  Румунії. Ситуація знаходиться під постійним контролем обласної держадміністрації.