Комісія назвала 3 кандидатів на посаду глави Нацполіції

Консультативна комісія з відбору кандидатів на посаду голови Національної поліції України визначилася з трьома кандидатами на цей пост

Про це в понеділок на брифінгу повідомив секретар консультативної комісії з відбору глави Нацполіції, правозахисник Євген Захаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Комісія вибрала трьох кандидатів", - сказав Захаров.

За його словами, комісія провела співбесіди з усіма кандидатами на посаду глави Нацполіції, оцінювалися претенденти за низкою критеріїв. Після підрахунку балів і обговорення підсумків інтерв'ю були відібрані три кращих кандидата з десяти.

"Комісія обрала номером один Костянтина Бушуєва (заступник голови Нацполиции, - ред.), номер два - Андрій Вишневський (директор Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги, - ред.), номер три - Сергій Князєв (начальник департаменту карного розшуку Нацполіції, - ред.)... Ми залишаємо міністру внутрішніх справ рішення з встановлення його пріоритетів за списком, свою кандидатуру він винесе на розгляд Кабінету міністрів", - повідомив член комісії Мікаел Люнгбо.

Він запевнив, що на комісію не здійснювалося жодного тиску. "Ніякого тиску і впливу не було... Якби щось таке сталося, ми б одразу вийшли з комісії", - сказав Люнгбо.

За його словами, кандидати оцінювалися за міжнародною системою цінностей, враховувалися не тільки професійні, але і морально-етичні якості претендентів на посаду.

Захаров уточнив, що міністр Арсен Аваков найближчим часом проведе співбесіду з кандадатами і визначиться. Він не виключив, що голова МВС найближчим часом внесе кандидатуру на пост глави Нацполіції і Кабмін вже в цю середу на своєму засіданні може затвердити його.