Міжнародні резерви України скоротилися на 0,6%

Міжнародні резерви України на 01 лютого 2017 року становили $15 445,0 млн (в еквіваленті) за попередніми даними

Про це повідомляє НБУ.

У зв’язку з тимчасовими сезонними чинниками на міжбанківському валютному ринку, а також необхідністю здійснення платежів за державним боргом міжнародні резерви за місяць зменшились на 0,6%.

За даними НБУ, у січні динаміка міжнародних резервів була сформована двома джерелами факторів. По-перше, зміна обсягу міжнародних резервів відбувалась через проведення Національним банком інтервенцій на міжбанківському валютному ринку. Протягом січня Національний банк залишався на ринку задля згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку.  Так, на початку поточного року, попри сприятливі фундаментальні чинники, тимчасово посилився девальваційний тиск на гривню.

По-друге, з резервів на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті було спрямовано $138 млн. З них $42,3 млн  – на обслуговування за державними цінними паперами ОВДП.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань, поточних операцій уряду та Національного банку.