У Львові спійманого на хабарі 1,5 млн грн держчиновника суд оштрафував на 25 тис.

Заступник директора ДП "Західукрекологія" НАК "Надра України" Ігор Михайловський, якого затримали під час отримання хабара у півтора мільйона гривень, уклав угоду зі слідством і сплатив штраф 25 тисяч гривень

Про це повідомляє Дивись.info з посиланням на вирок Галицького райсуду.

Михайловського затримали під час отримання хабара у сумі півтора мільйона гривень від ПП "Новоком". Цю суму посадовець просив за виготовлення ситуаційного плану та структурної карти, а також сприяння в оформленні документів, необхідних для отримання спеціального дозволу на користування надрами на Південно-Сулятинській площі, яка знаходиться на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Згодом Михайловський представнику компанії повідомив, що його послуги обійдуться вже не у півтора мільйона, а від 2 до 3 мільйонів гривень.

Спочатку представник компанії перерахував на картковий рахунок Михайловського 15 тисяч гривень, а ще півтора мільйона посадовцю передали 13 липня минулого року.

7 жовтня Ігор Михайловський пішов на угоду з прокуратурою про визнання винуватості. Зрештою суд постановив визнати Ігоря Михайловського винним і оштрафувати.

Заставу у майже 132 тисячі гривень суд повернув невідомій особі, яка її вносила.

Спочатку Ігорю Михайловському інкримінували значно важчу статтю – ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі). Покарання – від 8 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Перекваліфікація злочину і угода зі слідством дозволила Михайловському, по суті, уникнути відповідальності.