Україна закликає світову спільноту відвернути гуманітарну катастрофу в Авдіївці, - Гопко

Україна закликає світову спільноту відвернути гуманітарну катастрофу в Авдіївці і просить більшої присутності міжнародних місій на Донбасі

Про це заявила народний депутат, голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко у телефонному включенні в ефірі Еспресо.TV.

За словами Гопко, комітет, у якому вона працює, готує звернення до парламентів іноземних держав і міжнародних організацій щодо засудження ескалації збройної агресії Російської Федерації проти України.

"Ми закликаємо Організацію з безпеки й співробітництва в Європі сприяти режиму припинення вогню, також доручаємо генпрокуратурі надіслати до Міжнародного кримінального суду матеріали і документи, які свідчать про порушення гуманітарного права під час ескалації та збройної агресії Російської Федерації. Також закликаємо вжити заходи, щоб припинити безвибіркові напади збройних формувань. Також закликаємо допомогти Україні відвернути гуманітарну катастрофу в Авдіївці. Просимо більшої присутності міжнародних місій",- зазначила нардеп.

Вона підкреслила, що своє слово має сказати український парламент і посилити реакцію іноземних парламентів щодо подій на Донбасі.