В Австралії 7% католицьких священиків викрили у педофілії

Близько 7% австралійських католицьких священиків брали участь в розбещенні неповнолітніх за останні 60 років

Про це повідомляє ВВС із посиланням на Королівську комісію Австралії.

За даними проведеного комісією розслідування, з 1980 по 2015 рік близько 4,5 тисячі осіб зізналися в тому, що вони стали жертвами розпусних дій з боку представників церкви.

Найбільша кількість випадків зафіксована серед служителів Ордена госпітальєрів святого Івана Божого (боніфратри). Згідно з доповіддю комісії, близько 40% його служителів причетні до розбещенні дітей.

"(Скарги, - ред.) дітей ніхто не слухав, більше того, дітей карали. Обвинувачення не розслідувалися. Священики та інші служителі церкви переходили в інші парафії, де ніхто нічого не знав про їхнє минуле", - розповів юрист комісії Гейл Фернес.

Шість архієпископів викликані в комісію в найближчі три тижні, щоб пояснити причини такої поведінки з боку священиків протягом багатьох років.

"Протягом цих трьох тижнів неминуче буде багато важких і навіть шокуючих моментів. Але водночас це шанс розповісти про те, що зроблено, що робиться і що буде робитися для того, щоб майбутнє було набагато кращим, ніж минуле", - заявив архієпископ Бризбена Марк Колрідж.

Як очікується, висновки розслідування комісія представить до кінця поточного року.