Адвокат Мосійчука розповів, чому ГПУ прийшла з обшуком у його квартиру

Сьогодні зранку тривають обшуки у квартирі адвоката нардепа Ігоря Мосійчука Андрія Мамалиги

Про це повідомив адвокат Андрій Мамалига, передає  Еспресо.TV.

"Сьогодні ГПУ за клопотанням заступника генпрокурора Столярчука проводить, як мені відомо, 9 обшуків по якомусь кримінальному провадженню, пов'язаному з рейдерством. Але чомусь о 9 ранку приїхав слідчий у моє помешкання, зачитав ухвалу Печерського суду і зажадав, щоб я видав предмети, які пов'язані із злочинною діяльністю. Оскільки я такою діяльністю ніколи не займався і не планую, звичайно, що нічого я не видав.

Потім я запропонував провести обшук, приїхав Ігор Мосійчук і вони (слідчі - Ред) сказали що їм хтось погрожує, тисне і не дає здійснювати процесуальні дії.  Але щойно знов зателефонували, сказали що ще раз приїдуть, щоб проводити процесуальні дії", - пояснив Мамалига.

На думку, адвоката, можливо, законні підстави обшуку і є.

"Але питання в тому, що пан Столярчук здіснював процесуальне керівництво у справі Ігоря Мосійчука, якого я захищаю. Він здійснює процесуальне керівництво у справі Олексія Бевзюка і саме у цій праві на сьогодні призначено слухання. Можна стверджувати, що всі ці процесуальні дії створені, щоб я не з'явився до суду. А сьогодні у Печерському суді мають обирати захід моєму підзахисному. Тому, я вважаю це звичайним тиском на адвоката у зв'язку із адвокатською діяльністю", - сказав Мамалига.