Міністром освіти США стала мільярдерка Девос

Американський Сенат затвердив з історично мінімальною перевагою голосів Бетсі Девос на посаді міністра освіти в адміністрації Дональда Трампа

Про це повідомило центральне американське видання The Hill.

Спочатку голоси розподілилися порівну. Таким чином, в справу довелося втрутитися віце-президенту Майку Пенсу, який одночасно є і президентом сенату, його голос став 51-м на користь кандидатури Девос

"Віце-президент Майк Пенс скористався рідкісною нагодою віддати вирішальний голос за Девос, розбивши нічию 50-50 на голосуванні після того, як сенатори Сюзен Коллінз і Ліза Мерковскі стали першими серед республіканців, хто виступив проти ставленика кабінету Трампа", - йдеться у статті.

Таким чином, Пенс став першим віце-президентом за весь час, який скористався правом вирішального голосу під час затвердження кандидата. 

Процедура затвердження кандидатури Бетсі Девос, статки якої перевищують $5 млрд, на посаді міністра освіти в новій адміністрації США опинилась під питанням після того, як її спіймали на плагіаті під час представлення письмових відповідей на запитання Сенату перед слуханнями.

Лідер сенатської меншості демократ Чак Шумер перед голосуванням назвав Девос "некваліфікованим кандидатом", закликавши республіканських законодавців приєднатися до голосу демократів.