На Одещині онкохворі з червня не отримують ліки

Онкохворі Одеської області не отримують медикаменти з червня

Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Степанов на сторінці Facebook.

"Запропонував керівнику департаменту охорони здоров’я перерахувати не закуплені ліки для онкохворих на кількість втрачених життів. Люди з червня не отримують медикаменти! З червня!!! 13 млн, виділені на ці потреби засвоїти не змогли, - доповідає мені спокійно директор департаменту", - написав Степанов.

За його словами, "ситуація така: система охорони здоров'я увесь цей час не працювала, профільного департаменту, як такого, немає, просто руїни!"

Така ж ситуація, за словами очільника області, зі створенням Єдиного центру медичної допомоги - до сих пір немає чіткого проекту.

Крім того, Степанов розкритикував пропозицію Міністерства охорони здоров'я України про кількість госпітальних округів для Одеської області.

"Щодо госпітальних округів. Я не в курсі того, як проходять наради в Міністерстві охорони здоров'я. Але вони не знають про ситуацію на місцях. Одеська область потребує не 5 госпітальних округів, як планують в Міністерстві охорони здоров'я, а мінімум 10! Інакше буде соціальний вибух", - підкреслив глава Одеської області.