На Запоріжжі горе-підривник кинув гранату в магазин і сам отримав поранення

56-річний чоловік у селищі Більмак Запорізької області кинув гранату РГД-5 у магазин, щоб помститися за образу, і сам отримав поранення

Про це повідомляє Нацполіція області.

Зазначається, що до правоохоронців звернулась 43-річна жінка з повідомленням, що будівлю її магазина пошкоджено.

На місці події правоохоронці з'ясували, що вікна та фасад магазину пошкоджено внаслідок вибуху ручної гранати.

Поліцейські групи реагування опитали потерпілу та її чоловіка. Вони дізналися, що у чоловіка напередодні був конфлікт із мешканцем селища міського типу Комиш-Зоря через грошовий борг. Правоохоронці вирішили перевірити його на причетність до даного інциденту і з'ясували, що 56-річний зловмисник вирішив помститися за образу та близько п’ятої ранку кинув гранату РГД-5 в магазин.

Внаслідок вибуху він отримав осколкові поранення тулубу та був доставлений до Більмацької районної лікарні.

Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На даний час він перебуває в лікарні під конвоєм.

За місцем проживання затриманого співробітники поліції провели санкціонований обшук. Вони виявили металеву банку та картонну коробку з порохом вагою приблизно по 150 грам, 25 набоїв калібру 5,45 мм, гранату РГД та запал до неї.