Прокуратура не змогла відсудити у власника офісу Партії регіонів 9 га в Конча-Заспі

Господарський суд відмовив прокуратурі в розірванні угоди між Київрадою та ТОВ "Компанія Грітіс" угоди про оренду земельної ділянки площею 9 га на 24 кілометрі Столичного шосе у Конча-Заспі

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва.

Вказану ділянку Київрада передала в оренду на 10 років в жовтні 2007 року.

Земля була надана для будівництва, експлуатації та обслуговування дошкільного та шкільного навчального закладу.

Сам договір було зареєстровано в червні 2008 року, і він передбачав крайній термін для забудови ділянки три роки. Договір також залишав за Київрадою право в односторонньому порядку розірвати угоду, якщо фірма порушувала екологічне законодавство, використовувала ділянку не за цільовим призначення, упродовж року не платила орендну плату або порушили строки забудови.

У серпні 2016 року Департамент земельних ресурсів КМДА провів обстеження орендованої землі і побачив там огороджений будівельний майданчик, на якому будувалися школа, котельня, дитсадок та апартаменти для викладачів.

Після цього прокуратура звернулася до суду з вимогою розірвати договір оренди, оскільки забудовник порушив його умови.

Суд погодився, що фірма порушила умови договору, але вирішив, що прокуратура пропустила позовний термін, трирічний відлік якого почався в 2011 році – відразу після порушення фірмою умов оренди.

Тому суд відхили позов прокуратури про розірвання договору.

ТОВ "Компанія "Грітіс" заснували ТОВ "Компанія з управління активами "Антара" та ТОВ "Фінансова компанія "Антарес". Бенефіціаром фірми вказаний Григорій Смітюх – екс-нардеп кількох скликань, що входив до фракції Партії регіонів.