Трамп сумнівається у підтримці Росією бойовиків на Донбасі, - WP

Президент США Дональд Трамп ставить під сумнів підтримку Москвою сепаратистів, причетних до останньої ескалації бойових дій на сході України

Про це повідомляє The Washington Post. 

Президент Трамп ставить під сумнів, чи підтримує Москва сепаратистів, причетних до останньої ескалації бойових дій на сході України, приймаючи сторону президента Володимира Путіна, який довгий час заперечував свою причетність до конфлікту попри свідчення про зворотне.

Після телефонної розмови з Путіним Трамп невизначено охарактеризував спалах конфлікту в Україні, зазначивши: "Ми не знаємо точно, що там відбувається".

У інтерв'ю телеканалу Fox News американський президент зауважив: "Ми не знаємо, чи можна їх (проросійських бойовиків. – Ред.) контролювати. Вони діють безконтрольно? Це також трапляється. Ми з'ясуємо це. Я був би здивований, але ми подивимось".

Такі коментарі Трампа засвідчили, що його прагнення до зближення відносин з Росією можуть затьмарити його бачення того, що відбувається в Україні.

У свою чергу, Москва заперечує причетність до трирічного конфлікту, незважаючи на прямі докази поставок озброєння та забезпечення бойовиками сепаратистських сил на сході України.