Нацполіція показала відео з підозрюваними у вбивстві Шеремета

Нацполіція вивчила записи камер спостереження з усіх можливих місць за кілька днів до вбивства журналіста Павла Шеремета

Про це заявив глава Нацполіції Сергій Князєв, передає Еспресо.TV.

Зазначені особи на відео могли слідкувати за Шереметом, його транспортом.

У Нацполіції показали, зокрема, відео від 16, 18 липня.

"Ми бачимо в різні дні на одних і тих самих місцях тих самих людей, які міняють свою зовнішність, що виключає можливість їх перебування в якості туристів", - розповів Князєв.

За його словами, ці люди дуже уважно слідкують за камерами спостереження.

Також на брифінгу було показане нічне відео, коли була закладена вибухівка в авто, на якому підірвали Шеремета.

"Вперше підозрювані фіксуються на Ярославому Валу, повертають на вулицю Франка, де особа схожа на жінку закладає вибухівку під авто. Після цього чоловік з жінкою повертають на вулицю Липинського проходять вулицю Гончара, Чехівський провулок, вулицю Бульварно-Кудрявчу", - повідомив Князєв.

За годину до вбивства Шеремета на відео була зафіксована жінка, замаскована перукою та окулярами. Вона прямує зі сквера Чкалова по вулиці Липинського до перехрестя з вулицею Франка.

"На перехресті обертається в напрямку припаркованого авто на якому вже встановлено вибухівку. Встановлено місце, з якого не викриваючи свою присутність, міг спостерігати підривник за припаркованим авто на перехресті, де стався вибух", - заявив Князєв