Поліція розшукує молодиків, які розгромили виставку художника Чичкана

Поліція намагається встановити особи близько 15-х людей із прикритимм обличчями, які напередодні влаштували погром виставки українського художника Давида Чичкана "Втрачені можливості"

Про це повідомляє Національна поліція Києва.

"Вчора близько 18-ї години до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення, що на виставкову залу, розташовану по вулиці Глибочицькій, напали невідомі молодики. За вказаною адресою терміново прибули патрульні наряди та слідчо-оперативна група територіального управління", - йдеться у повідомленні.

По прибуттю до правоохоронців звернувся голова громадської організації "Центру візуальної культури", який розповів про хуліганські дії.

За його словами, у зал зайшло близько 15-ти осіб із прикритим обличчям. Один із молодих людей одразу ж почав утримувати і шарпати охоронця. А цим часом нападники пошкодили майно центру, на стінах фарбою нанесли написи, а також розірвали роботи масштабної графіки - виставкові експонати художника.

Після цього зловмисники втекли з місця пригоди, а працівники центру негайно викликали поліцію.

Інформацію про подію зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про скоєні правопорушення. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. За скоєння правопорушення передбачено до чотирьох років позбавлення волі.