Світові ЗМІ написали про вчинок Гончаренка біля посольства Німеччини

Ряд впливових західних ЗМІ написали про акцію народного депутата від БПП Олексія Гончаренка, який розмалював червоною фарбою уламок Берлінської стіни перед будівлею посольства Німеччини

Американське інформагентство Associated Press опублікувало заяву Міністерства закордонних справ Німеччини. ЗМІ вказало, що депутат блоку президента Порошенко зробив це у відповідь на слова посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля про те, що вибори на Донбасі можуть відбутися незважаючи на присутність російських військових.

Повідомлення з'явилося і в британському таблоїді DailyMail.

"Прес-секретар МЗС Мартін Шефер заявив, що дії по Гончаренко представляються" абсолютно неналежною поведінкою". Шефер сказав, що Німеччина вважає Україну" близьким партнером "і стала першою країною, що встановила дипломатичні відносини з Києвом 25 років тому", - пише DailyMail

Видання уточнює, що Німеччина надала частини історичної Берлінської стіни для різних країн світу, а також розмістила фрагменти в посольствах і німецьких установах.

Також інформація появилась в нідерландській інтернет-газеті nzherald.co.nz, польському виданні wiadomosci.onet. та канадському metronews.