У кабінет "Гіві" вистрілили з гранатомета, - ЗМІ

За попередньою інформацією, у штаб, де перебував командир батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих, більш відомий як "Гіві", вистрілили з гранатомета

Про це повідомляє "Новая газета".

"Гіві" загинув у своєму кабінеті.

Журналіст Юрій Бутусов також говорить про вогнемет "Джміль" як імовірне оруддя вбивства. Водночас журналіст спростовує версію про те, що до ліквідації "Гіві" причетні українські спецслужби.

"Якщо версія з вогнеметом підтвердиться, то малоймовірно, що до цього причетні українські спецслужби. Занадто помітна зброя вогнемет, диверсант би з ним просто не пройшов по базі "Сомалі". Більш ймовірно, що полковника "Гіві" усунули люди Захарченка. Після знищення Толстих у Донецьку не залишилося самостійних польових командирів. Останнім конкурентом Захарченко тепер залишається Ходаковський, але він безпосередньо підрозділами не командує", - наголосив Бутусов.

Одноразовий вогнемет "Джміль" призначений для ураження укритих вогневих точок противника і за силою дії порівняний зі снарядом на 152 мм. Відбувається об'ємний вибух паливо-повітряної суміші, який випалює все живе в обсязі до 80 куб. м.

Все по темі: Вбивство терориста "Гіві"