У конкурсній комісії пояснили, чому главою Нацполіції став Князєв

Призначений главою Нацполіції Сергій Князєв є досвідченим поліцейським, який багато років працює в кримінальному розшуку та має бездоганну репутацію

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів секретар конкурсної комісії з відбору глави Нацполіції Євген Захаров.

"Він є досвідченим поліцейським, який багато років працює в кримінальному розшуку. Всюди, де працював, він був успішним і показував хороші результати. При цьому він людина порядна, щира. Не дає своїм підлеглим діяти, поза межами закону. Він не людина, яка тримається за посаду", - заявив Захаров.

За його словами, Князєв пообіцяв, що якщо працюватиме неефективно чи погано, то покладе рапорт на стіл і піде.

"Він користується високим авторитетом у поліції. Я від жодного знайомого у поліції не чув, що це поганий вибір. Всі його схвалюють. З цього всього випливає, що він зможе зібрати до купи Національну поліцію, покращити мотивацію людей, які там працюють", - повідомив Захаров.

На думку Захарова, Князєв є виключенням з колишньої міліцейської і корумпованої системи. 

Захаров розповів, що у кожного з трьох претендентів на главу Нацполіції є свої переваги.

"От Андрій Вишневський. Він створив систему безоплатної правової допомоги. Він дуже класний менеджер, один із найкращих в своєму поколінні. Він дуже успішний. Але все ж він не має абсолютного досвіду поліційної діяльності. Те, що поліція зараз у розібраному стані - це створювало великі перешкоди", - заявив Захаров.

Щодо іншого претендента Костянтина Бушуєва, Захаров заявив, що "він найкращий у Нацполіції з питання того, як проводити її реформу".