Вбитий Нємцов та Кара-Мурза в комі. Шеремета могли замовити через зв'язки з російською опозицією

За три дні до вбивста Павла Шеремета до журналіста приїжджав російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза

Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV.

"Павло Шеремет був другом російського опозиціонера Бориса Нємцова і допомагав йому у написанні книги "Исповедь бунтаря", книга була надрукована у типографії "Ярославля" РФ за замовленням видавницва "Партизан", власником якого був Шеремет.

Після вбивства Бориса Нємцова його соратники збирали кошти на видавництво його книги "Путин - война" присвяченій подіям на Донбасі. У Росії книга заборонена, її хотіли випустити у видавництві "Партизан", - розповів Аваков.

"За три дні до вбивства 17.07 до Шеремета приїжджав соратник Нємцова Володимир Кара-Мурза молодший. За словами свідків Кара-Мурза звернувся до Шеремета із проханням допомоги у створенні фільму до річниці загибелі Нємцова і журналіст хотів передати матеріали для фільму і брати участь у його створенні", - розповів міністр.

Аваков звернув увагу, що декілька днів тому, після презентації цього фільму, російський опозиціонер Кара-Мурза був терміново госпіталізований і знаходиться у критичному стані у лікарні, за словами медиків у нього гостре отруєння невстановленою речовиною.

"Таким чином результати дозволяють сказати, що це сплановане замовне вбивство. Слідство не виключає політичне вбивство наказ на яке поступив із Москви", - констатував він.