Apple хоче прибрати пороги в новій штаб-квартирі, щоб інженери не збивалися з думок

Корпорація Apple з 2013 року будує собі в Купертіно футуристичну штаб-квартиру Apple Campus 2

Про це пише  Reuters.

Нова штаб-квартира - це гігантська кругла будівля, дизайн якої розробив британський архітектор Норман Фостер на прохання Стіва Джобса.

Спочатку передбачалося, що будівлю здадуть в експлуатацію в 2015 році. За оцінками джерел Reuters, штаб-квартиру здадуть навесні 2017 року, а через кілька місяців в неї переїдуть співробітники Apple.

Однією з причин затримки будівництва виявився надмірний перфекціонізм Apple.

Наприклад, корпорація вимагала, щоб у дверних прорізів не було порогів. Колишній менеджер з будівництва Campus 2 розповів Reuters, що на спроби зарадити Apple пішло кілька місяців.

За словами джерела агентства, Apple пояснювала необхідність позбутися від порогів тим, що якщо інженерам доведеться міняти крок, входячи в будівлю штаб-квартири, вони можуть відволіктися від своєї роботи.

Крім того, корпорація дуже строго підходила до вибору матеріалів і якості будівництва (зазвичай при будівництві допускається похибка від трьох міліметрів; Apple вимагала, щоб похибка була набагато меншою).

Корпорація також хотіла, щоб всі покажчики в будівлі відповідали його мінімалістичному дизайну, але пожежна служба вимагала, щоб таблички були добре помітні в разі екстреної ситуації. 

Ще один приклад трепетного ставлення до деталей, який наводить Reuters, стосується дверних ручок. У 2015 році корпорація доручила виконавцям зробити ручки для конференц-залів і кабінетів. Через кілька місяців робочі представили менеджеру Apple готову ручку. Той покрутив її в руках і заявив, що відчуває нерівність на поверхні.

Виконавці перевірили всі розміри і не знайшли ніяких відхилень навіть на нанометровому рівні. Але Apple наполягала, що ручки не підходять. Корпорація думала над їхнім дизайном ще як мінімум півтора року.

Джерела Reuters розповіли, що в ліфтах Apple Campus 2 використовуються кнопки, що нагадують кнопку Home в айфонах. Один з колишніх працівників будівельної компанії сказав, що дизайн туалетів також нагадує дизайн айфонів.