Міністр закордонних справ Литви поїде на Донбас

10 лютого міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс відвідає східну Україну для ознайомлення з безпековою та гуманітарною ситуацією

Про це повідомила віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, вона зустрілася з міністром закордонних справ Литви і подякувала за тверду позицію його країни в питанні відновлення територіальної цілісності і суверенітету Украіни.

"Окрім питань двосторонніх взаємин і міжпарламентського діалогу, обговорили гуманітарну та безпекову ситуацію на Донбасі, питання порушення прав людини в окупованому Криму. Україну надзвичайно тривожить той факт, що в Остаточному Звіті ОБСЄ/БДІПЛ за результатами спостереження на виборах до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації 2016 року повністю проігноровано факти незаконної анексії Криму Російською Федерацією. Вважаємо, що ОБСЄ має вдосконалити методику моніторингу, яку використовує БДІПЛ", - написала вона.

Також вона інформувала, що 10 лютого вона разом з міністром відвідає Донбас, аби побачити на власні очі безпекову і гуманітарну ситуацію.