МЗС України відповіло німецькому послу, коли на Донбасі пройдуть вибори

Вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення з цієї території російських військ

Про це повідомляє прес-центр Міністерства закордонних справ України.

У відомстві відреагували на слова посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля стосовно того, що вибори на сході України можна провести і за присутності військових Росії.

Таким чином у МЗС стверджують, що ці заяви не повинні впливати на контекст українсько-німецьких відносин, адже ФРН продовжує підтримувати Україну та чинити опір російській агресії. Міністерство закликало не вдаватися до акцій протесту перед німецьким посольством.

"Чітка і послідовна позиція України полягає в тому, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення з України підрозділів російських збройних сил, а також створення таких безпекових передумов, щоб вони відбулися у вільний та демократичний спосіб з дотриманням стандартів ОБСЄ та у чіткій відповідності до українського законодавства", - наголосили у МЗС.

У прес-центрі стверджують, що не мають віри у те, що Росія здатна провести вільні та демократичні вибори, а терористи не зможуть їх організувати відповідно до стандартів ОБСЄ та законів України.

"Ми отримали чіткий сигнал з Берліна на підтримку України у її боротьбі проти російської агресії та в рамках переговорів в нормандському форматі, які спрямовані на повернення миру на Донбасі. У Берліні чітко дали зрозуміти, що саме Росія несе усю відповідальність за цей конфлікт. Надзвичайно важливо було почути від Берліна запевнення, що будь-які вибори на Донбасі мають бути проведені з дотриманням стандартів ОБСЄ та відповідно до українського законодавства", - підсумували у МЗС.