Прозорі кабіни і дитячі кімнати. Як буде виглядати перший поверх мерії в Києві

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати проголосували "за" перетворення першого поверху мерії в публічний простір

Про це повідомили в прес-службі Київради.

Таким чином 91 депутат підтримав рішення "Про питання організації публічного простору в адміністративній будівлі Київської міської ради".

Протягом кількох місяців організація “Агенти змін” проводила незалежне дослідження. За висновками Агентів, наразі перший поверх будівлі не пристосований до потреб громадян. Зокрема немає належного забезпечення для очікування в черзі, комфортних місць для сидіння, також непродумана навігація та неправильна нумерація кабінетів. 

“Ми плануємо розділити поверх на бек офіс та фронт офіс, передбачити зручні вбиральні, кімнати очікування та ігрові для дітей, гардероб. Також планується створити приміщення з окремими прозорими кабінами, де проходитимуть зустрічі міського голови і посадовців з містянами. Також маємо облаштувати окремий хол, де зрозуміло розповідатимуть про заплановані міські проекти: наприклад, роз’яснювати процес створення ОСББ чи розповідати про бюджет участі”, - секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, загалом у результаті комплексного дослідження, було напрацьовано більше 60-ти рекомендацій, які ляжуть в основу проекту реконструкції першого поверху будівлі мерії.