У МОЗ закликають робити щеплення дітей через спалах кору в Румунії

Вакцинація дітей в Україні стає більш актуальним завданням через зафіксований спалах кору в Румунії

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Для кору характерна періодичність у зростанні захворюваності, і на сьогодні в Україні відзначаються певні ознаки наближення чергового епідемічного підйому кору. Єдиним захистом є підвищення рівня охоплення профілактичними щепленнями дитячого населення", - йдеться у повідомленні.

За даними ВООЗ, в Україні охоплення вакцинацією від кору становить 45,5%. Причиною такого низького рівня експерти називають як відсутність у минулі роки достатньої кількості вакцин, так і антивакцинальні кампанії, які змусили батьків сумніватися в якості препаратів.

Наростання епідемічного процесу з кору спостерігається після попереднього спаду, що тривав з 2013 року. Перебіг епідемічного процесу в окремих регіонах супроводжувався спалахами та груповими захворюваннями.

Так, у  2016 році зареєстровано 102 випадки кору в 10 регіонах: по одному випадку у Київській, Кіровоградській та Черкаській областях, по два випадки - у Дніпропетровській та Закарпатській, по 3 - у Чернівецькій та Києві, 5 - у Львівській, 6 - у Одеській та 78 випадків - в Івано-Франківській.