Україна погодилась на "пенсійні" умови МВФ

Україна гостро потребує проведення пенсійної реформи, і в цьому сенсі підвищення пенсійного віку або пенсійного стажу - один з механізмів реформи

Про це в ході брифінгу у Вашингтоні сказав голова департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Джеррі Райс, інформує "Укрінформ".

"Влада України погодилася з необхідністю проведення пенсійної реформи, щоб забезпечувати гідні пенсії і збалансувати бюджет Пенсійного фонду", - зазначив він.

За словами Райса, пенсійна система має бути зрозумілішою, прозорішою.Підвищення пенсійного віку для працюючих громадян в Україні є одним із способів створення більш сучасної пенсійної системи з кращими виплатами та перебуває на розгляді в рамках виконання програми розширеного кредитування України з боку МВФ.

Таким чином Райс відповів на прохання прокоментувати недавню заяву міністра соціальної політики України, який не погодився з необхідністю підвищення пенсійного віку.

Як зауважив представник фонду, український уряд прийняв умови програми МВФ.

 "Це включає розгляд усіх варіантів для просування до більш сучасної системи з чіткими правилами, які забезпечують заходи щодо більш тривалої зайнятості та пізнішого виходу на пенсію", - зазначив Райс.