Яценюк пояснив, чому США і Трамп продовжать підтримувати Україну

Захист свободи та демократії у світі є одним із ключових пріоритетів для національної безпеки США

Про це заявив лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк під час V Київського безпекового форуму для молоді, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що на політику США потрібно поглянути ближче, а не лише з точки зору того, хто став новим американським президентом.

"США - це лідер вільного світу, ця країна має найбільш сталі і сильні інститути влади. Це те, що Україні потрібно побудувати. Інститути влади, які лежать в площині, по-перше, розподілу влади", - наголосив Яценюк.

За його словами, у США президент не є одноособовою фігурою, адже ще є Конгрес,Сенат та судова гілка влади. При цьому Україна завжди мала двопартійну підтримку в американському Конгресі і Сенаті. 

"Останні заяви посла США в ООН під час засідання Ради Безпеки ООН чітко свідчать про те, що Сполучені Штати Америки залишаються чітким прихильником України і будуть боротися за її територіальну цілісність, бо вони розуміють, що це так само стосується національних інтересів США", - пояснив Яценюк.

Він додав, що подібні виступи як демократів, так і республіканців також неодноразово лунали і всередині держави.

"Я переконаний, що президент США, обраний на останніх виборах, номером один ставить для себе питання забезпечення національної безпеки США, лідерства США у вільному світі, а для того, щоб досягнути цього, він повинен так само бути лідером у захисті прав, свобод і демократії в цілому світі", - підсумував Яценюк.