Ассанж може залишитися без політичного притулку

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж може залишитися без політичного притулку в посольстві Еквадору в Великобританії, якщо на президентських виборах Еквадору переможе екс-банкір Гільєрмо Лассо

Про це пише британська газета Independent.

"Громадяни Еквадору платять за це, хоча ми не повинні. Ми чемно попросимо пана Ассанжа покинути посольство протягом 30 днів", - розповів Лассо в інтерв'ю виданню.

За словами Лассо, Ассанжу настав час рухатися далі, оскільки його перебування в посольстві дорого коштує країні і не є виправданим.

У посольстві Еквадору в Лондоні засновник WikiLeaks займає одну з чотирьох кімнат, розташованих на першому поверсі. За словами глави МЗС Еквадору Гильома Лонга, Ассанжу надали максимально комфортні умови.

"Що стосується фізичного комфорту, ми зробили для нього все, що могли ... Але він не може вийти на вулицю, там немає ні патіо, ні саду, тому всі чотири роки він провів на першому поверсі будівлі в Лондоні, де не так багато світла, особливо взимку", - стверджує глава зовнішньополітичного відомства Еквадору.

Вибори президента Еквадору пройдуть на наступному тижні. За даними останніх опитувань, Лассо відстає на сім пунктів від Леніна Морени, кандидата правлячої в країні партії Альянс ПАІС.