Майже 100 партій не подали фінансові звіти

Із 350 політичних партій, зареєстрованих Мін'юстом, фінансові звіти про свою діяльність до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) подали 254

Про це заявила глава НАЗК Наталія Корчак, повідомляє Еспресо.TV.

"У першому кварталі було подано звіти 195 партій, за другий квартал - 200, за третій - 254 звіти. За даними єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, Міністертсво юстиції зареєструвало 350 юридичних партій. У мене є запитання до Мін'юсту: що нам робити з тими партіями, які не подали звіти", - каже Корчак.

За її словами, НАЗК відправило листа до Мін'юсту з проханням повідомити адреси керівників партій, на ім'я яких можна було розіслати відповідні повідомлення. Як запевняє Корчак, відповіді НАЗК не отримало.

"Є певна неузгодженість щодо ведення цього реєстру. Є така проблема. Зареєстрована політична партія має свої місцеві осередки, які є юридичними особами. І вони теж реєструються. З'ясувалося, вони нібито зареєстовані, а в єдиному реєстрі інформації про них немає. Мабуть, при узгодженні єдиної бази даних якась інформація з якогось періоду не була передена в єдиний реєстр", - припускає Корчак.