Поліція взяла під цілодобову охорону всі школи Слов'янська

20 слов’янських шкіл вже підключено до централізованого пульту охорони

Про це повідомляють у Нацполіції.

"Сьогодні, коли Донеччина перебуває в умовах постійної терористичної агресії, збереження життя кожної дитини набуває особливого значення", - йдеться в повідомленні.

У 2016 році поліція Донеччини запропонувала взяти під охорону навчальні заклади, у першу чергу – розташовані поблизу лінії розмежування. Керівництво обласного главку поліції спільно з управлінням поліції охорони розробило проект обладнання тривожною сигналізацією шкіл регіону.

Зазвичай у закладах освіти чергують вільнонаймані охоронці, які часто виконують функції сторожів. Здебільшого це чоловіки пенсійного віку, які не мають спеціальної підготовки, практично не оснащені спецзасобами та не мають прав на затримання та проведення поверхневого огляду осіб та їх речей.

Обладнання тривожними кнопками успішно зарекомендувало себе у Слов’янську. Минулого навчального року тривожні кнопки в школах використовувалися неодноразово, і щоразу конфлікти вдавалося попередити або вирішити. Охоронці прибували на виклик протягом 3-5 хвилин, після чогодіяли чітко і злагоджено.

Безпека всіх 20 міських шкіл Слов’янська організована за найефективнішою схемою. В охоронців є радіобрелки, якими вони можуть непомітно подати сигнал тривоги. Оператор пульта централізованого спостереження передає повідомлення найближчій групі затримання, які переміщаються містом.

Співробітники поліції в найкоротший час прибувають за адресою, з'ясовують обставини події, після чого діють відповідно до своїх інструкцій. При цьому вони мають право на застосування заходів фізичного впливу і спеціальних засобів.

Наразі проводиться робота з обладнання сигналізацією охорони дитячих садків і шкіл Маріуполя.

Наразі робота з підключення триває у Краматорську, Бахмуті та Покровську. Планується, що поліцейські забезпечуватимуть безпеку учнів усіх шкіл регіону.