Геращенко розкритикувала "Самопоміч" через блокаду Донбасу

На окупованих територіях Донбасу живуть громадяни України, за яких треба боротися, а не відмовлятися від них

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, коментуючи блокаду залізниці в Бахмуті, передає 112 Україна.

"Це все нагадує намагання нагадати про себе прекрасних, але не там, де потрібно. Я, мої колеги, вважаємо, що в Донецьку та Луганську живуть українці, громадяни України. Вони чекають звільнення. Хто не чекає, того обманули, ми маємо за них боротися, а не їх блокувати, - сказала Геращенко.

Перший віце-спікер Верховної Ради нагадала, що нардепи від "Самопомочі" знаходилися на місці блокади під час парламентського сесійного тижня, та підкреслила, що зброя на окуповані території надходить не з України.

"По-перше, важко блокувати територію, яка має 400 км відкритого кордону з Росією. По-друге, якщо в "Самопомочі" не знають, звідки на Донбас надходить зброя, давайте скажемо їм звідки. Вона надходить не з Києва, Львова, Черкас, Краматорська чи Маріуполя. Зброя, якою обстрілюють Авдіївку та вбивають українців, надходить з Російської Федерації. Ось де треба блокувати", - сказала Геращенко.