У Києві котів можуть визнати частиною екосистеми і дозволять жити у підвалах

Електронна петиція "Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва, дозволити їм вільно жити в підвалах, горищах та інших місцях постійного перебування і знищувати гризунів" набрала необхідну кількість голосів і прийнята до розгляду

Про це повідомили в прес-центрі Київради.

Зазначена петиція набрала 10117 голосів, при мінімально необхідних 10 тис.

Мер Києва Віталій Кличко вже доручив постійним комісіям Київради з питань екологічної політики та з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу, а також виконавчому органу Київради розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Вікторія Кирилюк зазначає, що в столиці спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замурування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель.

"З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Києва та заборонити їх безпричинний вилов і вбивства", - наголосила автор ініціативи.

За її словами, також слід дозволити котам вільно жити і пересуватися в підвалах, горищах та інших місцях їхнього постійного перебування, оскільки вони знищують гризунів.