"Ла-Ла Ленд" став тріумфатором премії BAFTA

Мюзикл "Ла-Ла Ленд" американського режисера Деміена Шазелла названий найкращим фільмом року за версією Британської академії кіно- і телевізійних мистецтв BAFTA

Про це повідомляє ВВС.

Шазелл також отримав статуетку як найкращий режисер. Найкращою актрисою визнана Емма Стоун, яка зіграла в "Ла-Ла Ленді".

Премія за видатний британський фільм дісталася драмі Кена Лоуча "Я, Деніел Блейк" про немолодого чоловіка, який живе на допомогу і зустрічає матір-одиначку із схожими проблемами.

Отримуючи нагороду, режисер сказав: "Спасибі, члени Академії, за розуміння того, що хоче сказати цей фільм: що уряд ставиться з неймовірною жорстокістю до найбільш вразливих людей, і це жахливо. Ця жорстокість розповсюджується також і на тих дітей-біженців, яким ми обіцяли допомогти, і це теж жахливо".

Премію за найкращу музику отримав мюзикл "Ла-Ла Ленд" і його композитор Джастін Гурвітц; найкращий монтаж - "З міркувань совісті" (Hacksaw Ridge) Мела Гібсона; найкращим художником по костюмах визнана Мадлен Фонтейн, яка працювала над костюмами до фільму "Джекі" з Наталі Портман у ролі Джекі Кеннеді; приз за найкращий грим отримав фільм "Флоренс Фостер Дженкінс"; приз за найкращу звукооператорську роботу дістався фільму "Прибуття".

Найкращою актрисою другого плану стала Віола Девіс, найкращим фільмом іноземною мовою визнана драма "Син Саула" угорського режисера Ласло Немеша; найкращим документальним фільмом - "Тринадцятий", про американську пенітенціарну систему. Найкращим адаптованим сценарієм названий "Лев" Люка Девіса, найкращим оригінальним сценарієм - "Манчестер біля моря".

Приз за найкращу чоловічу роль дістався Кейсі Аффлек, який зіграв у фільмі "Манчестер біля моря". Найкращим актором другого плану визнано Дев Патель, який отримав премію за роль у драмі "Лев".

Церемонія відбулася в Альберт-холі.