"Укргазвидобування" планує освоїти чорноморський шельф

Компанія "Укргазвидобування" подала до Держслужби геології та надр заяви на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укргазвидобування".

"На початку року ПАТ "Укргазвидобування" подало до Державної служби геології та надр України пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря. Наявність спецдозволів на користування надрами дозволяє легітимно проводити пошук та розвідку на чорноморському шельфі, нарощувати видобуток, наближаючи головну ціль стратегії "20/20", якою керується компанія, – повну енергонезалежність України", - йдеться у повідомленні.

Вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі Чорного моря, компанія планує, залучивши інвестиції.

Як зазначають в "Укргазвидобуванні", у разі отримання спецдозволів промисловий видобуток можна буде розпочати вже за 2-3 роки.

Загалом на розгляді у Держслужбі геології та надр знаходяться пакети документів для отримання спецдозволів на користування надрами на 37 нових ділянках. Загальна площа цих ділянок, розташованих у межах Полтавської, Волинської, Харківської, Львівської, Дніпропетровської областей та шельфу Чорного моря, становить 13 тис. 965 км кв., з яких у межах шельфу – 3 тис. 682 км кв.