Стало відомо, чому ЗСУ і кримські татари почубились на Чонгарі

Конфлікт між ЗСУ і громадською організацією "Аскер" виник, оскільки затягнулося ухвалення рішення про створення у складі ЗСУ або Національної гвардії окремого кримськотатарського військового підрозділу

Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу, нардеп Рефат Чубаров.

Він уточнив, що в складі окремого кримськотатарського військового підрозділу мали б служити громадяни України - жителі Криму, і кримські татари, і особи інших національностей.

Чубаров зазначив, що в очікуванні такого рішення люди у складі громадської організації "Аскер" здійснювали військову підготовку, сприяли прикордонній та митній службам України на КПП "Чонгар", "Чаплинка" і "Каланчак" у контролі за переміщенням людей і транспорту між материковою Україною та тимчасово окупованим Кримом.

"При цьому і для однієї, і для іншої служби постійний громадянський контроль, здійснюваний громадським об'єднанням "Аскер", був, м'яко кажучи, незручний. Небажаними "аскерівці" стали і для різного роду тіньових ділків, які налагодили різний незаконний бізнес на адміністративній межі. Звісно, і вони виступали стороною, що прагнула витіснити "Аскер" за межі займаних ним місць дислокацій", - написав Чубаров.