У Криму військові здають в оренду житло українських викладачів

Російські військові в Севастополі за плату поселяють в кімнатах колишньої Української банківської академії відряджених осіб, сімейні пари, учасників різних конференцій

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Колишні викладачі розповідають, що кілька днів тому військові самовільно відкрили кімнату тимчасово відсутньої багатодітної матері - колишнього викладача академії Марини Ярової, і винесли в невідомому напрямку всі речі. Коли жінка повернулася, в кімнату вже встигли поселити людей. Ярова впевнена, що "це було зроблено навмисно, з метою чинення тиску, оскільки майже всі інші кімнати в гуртожитку пустують".

Постраждала звернулася із заявою в російську поліцію міста. Військові стверджують, що знову мають намір діяти таким чином.

У 2014 році після анексії півострова Українська банківська академія в Севастополі вимушено припинила свою роботу. У будівлі гуртожитку залишилися проживати кілька сімей співробітників.

"Уряд" Севастополя передав комплекс навчальних і житлових приміщень Московській банківській школі Центробанку Росії. Московські банкіри звернулися до суду з вимогою виселити колишніх українських викладачів.

У вересні 2016 року Севастопольський міський суд апеляційної інстанції виніс остаточне позитивне рішення щодо колишніх співробітників академії - було підтверджено право викладачів користуватися місцями в гуртожитку колишнього ВНЗ.

У листопаді-2016 весь комплекс будівель колишнього Севастопольського інституту банківської справи Української банківської академії та ділянку землі розміром 5,5 га було передано в оперативне управління Чорноморському вищому військово-морському училищу імені Нахімова. Право власності на цю нерухомість у парковій прибережній зоні змінилося на федеральний статус, місто перестало бути розпорядником цього майна.

Севастопольський інститут банківської справи був побудований за підтримки президента України Віктора Ющенка і був відкритий в 2009 році. Заклад має 5,5 га землі в районі парку Перемоги.