Українців обманюють, вугілля з АТО купується за ціною Роттердам+, - екс-член НКРЕКП

У методології Нацкомісії, що регулює сферу енергетики і компослуг (НКРЕКП) не існує інших формул обчислення ціни вугілля, а ніж затвердженої у 2016 році формули "Роттердам+"

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив колишній член НКРЕКП Андрій Герус.

"В квітні 2016 року Нацкомісія в сфері енергетики, яка призначається президентом і керівником якої є Вовк, вона ввела формулу "Роттердам+". І це обґрунтували тим, що так ви платите за незалежність від зони АТО. Ми всі заплатили за цю незалежність від зони АТО. Додатково давши 10 млрд грн. Ми заплатили, а тепер виявилось, що ніякої незалежності не має", - заявив Герус.

Він уточнив, що був суд, який був ініційований з метою скасування формули "Роттердам+". 

"Навіть в судовому рішенні є, що НКРЕКП стверджує, що вугілля з зони АТО недоступне і вугілля імпортується з Південної Африки", - розповів Герус.

За його словами, українці фактично оплатили "незалежність від вугілля з зони АТО, але ті гроші хтось поклав собі у кишеню і незалежності ми не отримали". 

Герус вважає, що таким чином влада "обманює споживачів, обманює українців".

"У НКРЕКП є методологія, як встановлювати оптову ціну електроенергії. Вона прийнята 3 березня 2016 року. №289. В цій методології зазначено, що ціна рахується за формулою "Роттердам + доставка + перевалка".Іншої методології не існує в природі. Тому, звичайно, все рахується по цій формулі", - заявив Герус.

Колишній член НКРЕКП називає дії влади, яка заперечує використання "Роттердам+", "дешевими маніпуляціями".