Екс-депутат Держдуми назвав анексію Криму "помилкою"

Колишній депутат Держдуми Денис Вороненко порівняв поточну політичну ситуація в Росії з нацистською Німеччиною і назвав помилкою приєднання Криму

Про це він розповів у інтерв'ю "Цензор.Нет".

Вороненко розповів, що в 2014 року не голосував особисто за приєднання Криму до Росії. Замість нього його карткою це зробили колеги по фракції.

"Сам я не голосував, за мене голосували карткою. Рішення фракції КПРФ було голосувати за приєднання Криму, і карткою вони проголосували замість мене, хоча довіреності на голосування я не давав. Потім я побачив, до яких тяжких наслідків це голосування призвело, і сьогодні вважаю це грубою помилкою. Помилка моя і помилка Росії, і цю помилку треба виправляти", - зізнався екс-депутат.

Екс-парламентарій порівняв поточну політичну ситуацію в Росії з нацистською Німеччиною.

"Ситуація в Росії зараз як у нацистській Німеччині Гітлера. Всі знали, що він знищує євреїв, але продовжували з ним співпрацювати багато років і робили вигляд, що нічого не відбувається. Ціла держава збожеволіла саме в псевдопатріотичному угарі", - сказав Вороненко.

За словами Вороненка, він емігрував з Росії в Україну разом з дружиною через переслідування з боку ФСБ. Крім того, Вороненко повідомив, що в грудні отримав українське громадянство.