Німецькі друзі Путіна зайняли високі посади, - WSJ

Wall Street Journal нагадує про лояльні до Москви заяви Штайнмаєра і Габріеля

Про це на сторінках лояльної до Республіканської партії газети Wall Street Journal пише оглядач Дожон Вінокур.

Він нагадує, що новим президентом Німеччини став соціал-демократ Франк-Вальтер Штайнмаєр, який раніше обіймав посаду міністра закордонних справ. Цю ж посаду у Великій Британії обіймав у 30-х роках минулого століття і Чемберлен, чиє ім'я асоціюється з політикою задобрювання агресорів. Братаньский дипломат у 1938 році допустив окупацію нацистами частини Чехословаччини.

Оглядач зауважує, що Штайнмаєр теж славиться своїм бажанням налагодити відносини з Росією. Його наступником став Зігмар Габріель - теж соціал-демократ, який розділяє погляди на російську політику нового президента Німеччини. "

Разом з урядом ці двоє виступали за те, щоб Євросоюз почав ослаблювати санкції, накладені на Москву за агресію проти України, в той час як Ангела Меркель наполягає, що спочатку російські війська повинні залишити українську територію. Минулого літа Штайнмаєр також робив сумнівні заяви про трансатлантичні зв'язки і висміював маневри НАТО у Східні Європи, називаючи їх безглуздим парадом, який лише провокує Росію", - йдеться в статті.

Габріель з ним тоді погодився, заявивши, що "не варто навіть в теорії створювати враження, що ми граємо з можливістю використання зброї" проти Росії. На парламентських виборах цього року за посаду канцлера побореться ще один соціал-демократ - Мартін Шульц, колишній президент Європейського парламенту, якого вважають "кандидатом змін".