Поліція відкрила 4 провадження через блокаду залізниці на Донеччині

За фактами блокування шляхів сполучення на Донеччині відкрито чотири кримінальних провадження

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Повідомляється, що 11 лютого слідчим відділенням Торецкого відділення поліції внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань і розпочато розслідування за кримінальним провадженням за ч. 2 ст. 278 Кримінального кодексу України за фактом захоплення електровоза РЛ8-1401 із 47 вагонами на станції Кривий Торець у смт Щербинівка, у місті Торецьк Донецької області.

Раніше, 10 лютого, слідчим відділенням Торецького відділення поліції було внесено відомості в ЄРДР і розпочато досудове розслідування за кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України за фактом блокування транспортних комунікацій на залізничному переїзді станції "Кривий Торець" у смт Щербинівка, місті Торецьк Донецької області.

Перед цим 7 лютого за фактом захоплення локомотива ЧМЕЗ-1835 на залізничному переїзді, який розташований на вул. Корсунського у місті Бахмут Донецької області Артемівською місцевою прокуратурою внесено відомості в ЄРДР і розпочато досудове розслідування за кримінальним провадженням за ч. 2 ст. 278 Кримінального кодексу України (захоплення залізничного рухомого складу).

У той же день дане кримінальне провадження передано за підслідністю до слідчого відділу Бахмутського відділку поліції для проведення подальшого досудового розслідування.

Крім того, 2 лютого слідчим відділом Бахмутського відділку поліції внесено відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань і розпочато досудове розслідування за кримінальним провадженням за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод) за фактом блокування невстановленими особами в камуфльованому одязі залізничного переїзду, розташованого на вул. Корсунського у Бахмуті Донецької області.

З метою повного, всебічного і неупередженого проведення досудового розслідування за кримінальним провадженням створено слідчо-оперативну групу, в якій задіяні працівники Торецького відділення поліції, Бахмутського відділку поліції і слідчого управління Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Наразі проводяться розшукові дії, спрямовані на встановлення фактичних обставин скоєння кримінальних правопорушень та зловмисників, зазначили в поліції.